Otroški program


Glasbene počitnice

Organizator projekta: Glasbena matica Ljubljana, Vegova ulica 5, 1000 Ljubljana www.glasbenamatica.si
Avtorice programa: Sara Bunič, Jasmina Ferenček, Urša Fon
Mentorica: Veronika Brvar (muzikologinja)
Starostna skupina: 6 – 10 let
Predvidena termina:
15. – 19. julij 2019 (Ura: 9.00 – 13.00)
26. – 30. avgust 2019 (Ura: 8.00 – 16.00)
Kraj:
Ljubljana, Gosposka ulica 8, Glasbena matica, Lajovčeva dvorana
Število otrok:
najmanj 16, največ 24 otrok
Informacije:
Metoda Kink, tajnik@glasbenamatica.si, 041 686 146
Prijave:
tajnik@glasbenamatica.si
Rok za prijave:

30. 6. 2019 (za julijski termin)
5. 8. 2019 (za avgustovski termin)


Glasbene počitnice v mesecu juliju (15. – 19. julij 2019)

Avtorica programa: Sara Bunič (profesorica glasbe)
Termin: 15. – 19. 7. 2019
Ura: 9.00 – 13.00
Kraj: Ljubljana, Gosposka ulica 8, Glasbena matica
Kotizacija: 25 EUR
Rok za prijave: 30. 6. 2019

Bliža se dolgo sončno poletje, v katerem lahko teden dni preživite tudi na Glasbeni matici. Od 15. do 19. julija lepo povabljeni na »glasbene počitnice«, kjer se bo pelo, igralo, ustvarjalo, spoznavalo in raziskovalo v kraljestvu glasbe. Program bo vsak dan potekal od 9.00 do 13.00 ure. Cena pa je 25 € za cel teden. Program bosta vodili profesorica glasbe Sara Bunič in študentka muzikologije Linda Ianchis. Doživite tudi med poletjem bogastvo glasbene umetnosti, ki otroke umirja in jim odkriva nove razsežnosti njihove lastne ustvarjalnosti.


Glasbene počitnice v mesecu avgustu (26. – 30. avgust 2019)

Avtorici programa: Jasmina Ferencek (študentka glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani), Urška Fon (študentka glasbene pedagogike na Akademiji za  glasbo Univerze v Ljubljani)
Starostna skupina: 6 – 10 let
Termin: 26.–30.8. 2019
Ura: 8.00 – 16.00
Kraj: Ljubljana, Gosposka ulica 8, Glasbena matica, Lajovčeva dvorana
Kotizacija: 100 EUR: Cena vključuje pedagoški program, vodeno spremljanje vseh aktivnosti in prehrano (kosilo ter malico).
Vstopnine: Vstopnina za obisk kulturnih domov se plača posebej.
Število otrok: najmanj 16, največ 24 otrok
Informacije: Metoda Kink: 01 421 05 93 in 041 686 146
Prijave: info@glasbenamatica.si
Rok za prijave: 5. 8. 2019

Čas počitnic je lahko nadvse vznemirljiv in poučen, če ga zapolnimo z raziskovanjem in usmerjeno dejavnostjo. Otrok za tovrstno ustvarjalnost potrebuje zunanjo spodbudo, zato v ta namen na Glasbeni matici vsako leto skrbno pripravimo program za odkrivanje zvočnega sveta, ki otroku odstre tančico glasbenega čara. Z udeležbo na glasbenih počitnicah se zapolni počitniški prosti čas s kakovostno vsebino, preko katere otroci pridobivajo znanje na zabaven in lahkoten način. Druženje z vrstniki pa pomembno vpliva na razvoj socialnih veščin, saj otroci navežejo posebna prijateljstva, ki jim še dolgo ostanejo v prijetnem spominu.

Namen glasbenih počitnic je otrokom ponuditi možnost kvalitetnega preživljanja prostega časa skozi aktivnosti, ki so povezane z glasbo. Osrednja aktivnost počitnic je zborovsko petje, ki je v primerjavi s spontanim petjem posameznika prav posebno doživetje. Otroci spoznavajo kako se v sozvenenju njihovih glasov različnosti družijo v harmonično sozvočje.

Z učenjem novih pesmi, ki poudarja bogatenje domišljije in razvijanje senzibilnosti, otroci širijo svoj pevski repertoar, razvijajo umetnost poslušanja in odkrivajo lastne ustvarjalne potenciale. Preko vrste različnih aktivnosti pridobijo osnovni občutek za skupno ustvarjanje, za usklajeno sodelovanje v glasbeno-plesnem ansamblu, za zborovsko petje in ples.

V avgustovskih dneh se bomo podali na potep po glasbenem svetu. Spoznali bomo raznolike skladbe, ki jih pojejo ljudje v različnih delih sveta. Na tej poti se bomo srečali z afriškimi, mehiškimi in kolumbijskimi ritmi ter francoskimi in slovaškimi napevi, ne bomo pa pozabili niti na naše sosede Madžare, Italijane in Avstrijce.


Prijavnica

Poleg palete aktivnosti pa glasbene počitnice obsegajo tudi vrsto ne-aktivnosti. V storilnostno in tekmovalno naravnanem okolju poskušamo otrokom vrniti osnovno pravico do umirjanja, sprostitve, »aktivnega« brezdelja, tistih stanj, ki so temeljna za občuteno, ustvarjalno delo.

Glasbene počitnice so tudi priložnost za obisk kulturno-umetniških ustanov. Z zanimanjem si pogledamo vajo instrumentalnega, pevskega ali plesnega ansambla, včasih celo gledališko ali lutkovno predstavo, se pogovorimo z njihovimi ustvarjalci in spoznavamo delo različnih umetniških poklicev.

Na sprehodih po Stari Ljubljani, Tivoliju in gradu otroke vseskozi spremljajo pesmi, plesi in zanimive zgodbe. Preko različnih glasbenih iger vstopajo v svet glasbe in s poslušanjem ter izvajanjem glasbo v polnosti doživijo.

  • Drugi otrok ima 15 % popust, tretji 30 % popust, vsak naslednji otrok je opravičen plačila kotizacije.
  • Kotizacija se plača pred začetkom počitnic na podlagi računa, ki ga izstavi Glasbena matica.