Otroški program


Glasbene počitnice

Organizator projekta: Glasbena matica Ljubljana, Vegova ulica 5, 1000 Ljubljana www.glasbenamatica.si
Avtorice programa: Sara Bunič, Jasmina Ferenček, Urša Fon
Mentorica: Veronika Brvar (muzikologinja)
Starostna skupina: 6 – 10 let
Predvidena termina:
15. – 19. julij 2019
26. – 30. avgust 2019
Ura:
8.00 – 16.00
Kraj:
Ljubljana, Gosposka ulica 8, Glasbena matica, Lajovčeva dvorana
Kotizacija:
100 EUR: Cena vključuje pedagoški program, vodeno spremljanje vseh aktivnosti in prehrano (kosilo ter malico).
Število otrok:
najmanj 16, največ 24 otrok
Informacije:
Metoda Kink, tajnik@glasbenamatica.si, 041 686 146
Prijave:
tajnik@glasbenamatica.si
Rok za prijave:

19. 6. 2019 (za julijski termin)
31. 7. 2019 (za avgustovski termin)


Čas počitnic je lahko nadvse vznemirljiv in poučen, če ga zapolnimo z raziskovanjem in usmerjeno dejavnostjo. Otrok za tovrstno ustvarjalnost potrebuje zunanjo spodbudo, zato v ta namen na Glasbeni matici vsako leto skrbno pripravimo program za odkrivanje zvočnega sveta, ki otroku odstre tančico glasbenega čara. Z udeležbo na glasbenih počitnicah se zapolni počitniški prosti čas s kakovostno vsebino, preko katere otroci pridobivajo znanje na zabaven in lahkoten način. Druženje z vrstniki pa pomembno vpliva na razvoj socialnih veščin, saj otroci navežejo posebna prijateljstva, ki jim še dolgo ostanejo v prijetnem spominu.

Namen glasbenih počitnic je otrokom ponuditi možnost kvalitetnega preživljanja prostega časa skozi aktivnosti, ki so povezane z glasbo. Osrednja aktivnost počitnic je zborovsko petje, ki je v primerjavi s spontanim petjem posameznika prav posebno doživetje. Otroci spoznavajo kako se v sozvenenju njihovih glasov različnosti družijo v harmonično sozvočje.

Z učenjem novih pesmi, ki poudarja bogatenje domišljije in razvijanje senzibilnosti, otroci širijo svoj pevski repertoar, razvijajo umetnost poslušanja in odkrivajo lastne ustvarjalne potenciale. Preko vrste različnih aktivnosti pridobijo osnovni občutek za skupno ustvarjanje, za usklajeno sodelovanje v glasbeno-plesnem ansamblu, za zborovsko petje in ples.


Prijavnica

Poleg palete aktivnosti pa glasbene počitnice obsegajo tudi vrsto ne-aktivnosti. V storilnostno in tekmovalno naravnanem okolju poskušamo otrokom vrniti osnovno pravico do umirjanja, sprostitve, »aktivnega« brezdelja, tistih stanj, ki so temeljna za občuteno, ustvarjalno delo.

Glasbene počitnice so tudi priložnost za obisk kulturno-umetniških ustanov. Z zanimanjem si pogledamo vajo instrumentalnega, pevskega ali plesnega ansambla, včasih celo gledališko ali lutkovno predstavo, se pogovorimo z njihovimi ustvarjalci in spoznavamo delo različnih umetniških poklicev.

Na sprehodih po Stari Ljubljani, Tivoliju in gradu otroke vseskozi spremljajo pesmi, plesi in zanimive zgodbe. Preko različnih glasbenih iger vstopajo v svet glasbe in s poslušanjem ter izvajanjem glasbo v polnosti doživijo.

  • Drugi otrok ima 15 % popust, tretji 30 % popust, vsak naslednji otrok je opravičen plačila kotizacije.
  • Število mest je omejeno, sprejeli bomo največ 24 otrok.
  • Glasbene počitnice bodo izvedene, če se bo nanje prijavilo najmanj 16 otrok.
  • Kotizacija se plača pred začetkom počitnic na podlagi računa, ki ga izstavi Glasbena matica.