Koncert


Avdicija za mlade igralce za sodelovanje v glasbeni igri Afriški živalski raj

17. junij 2019, ob 17:00
Ljubljana, Glasbena matica, Lajovčeva dvorana


Glasbena matica Ljubljana vabi mlade igralce k sodelovanju pri izvedbi glasbene igre AFRIŠKI ŽIVALSKI RAJ avtorjev Tomaža Vrabiča in Antona J. Kropivška. Glasbena igra je nastala po knjižni predlogi Pozdravi iz divjine pisatelja Tomaža Vrabiča in je napisana za mlade igralce, pevce soliste in otroški pevski zbor s spremljavo klavirja. Glasbeni matici, ki se je v zadnjih letih uveljavila s kvalitetnimi in odmevnimi otroškimi opernimi produkcijami, je zaupana prva uprizoritev novega, izvirnega slovenskega glasbenega dela za otroke.

K sodelovanju vabimo mlade igralce, ki želijo nastopiti v glasbeni igri in so stari od 12 do 16 let. Predhodne gledališke oz. odrske izkušnje so zaželene, ne pa obvezne.

Vabljeni na avdicijo, ki bo potekala 17. 6. 2019 ob 17.00 v Lajovčevi dvorani na Glasbeni matici v Ljubljani. Avdicijo bo vodila režiserka Eva Hribernik.


PRIPRAVE IN NASTOPI

Priprave gledališke skupine bosta vodili igralka Alja Kapun in režiserka Eva Hribernik.

Urnik vaj:

16. in 17. 11. 2019
20. – 30. 1. 2020

Lajovčeva dvorana Glasbene matice in Štihova dvorana v Cankarjevem domu

Predstave:
Premiera: 31. 1. 2020
Ponovitve: 1. – 8. 2. 2020

KOPRODUCENTI
Glasbena matica Ljubljana, Cankarjev dom, Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana

Glasbena matica si pridržuje pravico do naknadne spremembe terminov zaradi kasnejših usklajevanj s koproducenti, izvajalci in umetniško ekipo.

KOTIZACIJA in DRUGI STROŠKI ZA SODELOVANJE PRI PROJEKTU

  • Prispevek za gledališko delavnico in strokovno vodene priprave mladih igralcev na predstavo je 30 EUR.
  • Starši poskrbijo, da imajo otroci na vajah, predvsem daljših režijskih vajah, s seboj tudi malico in vodo.

Rok za prijave: 9. 6. 2019 na spletni strani ali naslovu organizator@glasbenamatica.si


KRATKA VSEBINA GLASBENE IGRE

Tinka Tonka se kratkočasi s prebiranjem knjig o živalih. Vse domače živali prepoznava kar miže, a tišči jo radovednost, želi spoznati tudi živali afriške savane in deževnega gozda, zato si privošči dolg potep na sončno celino. Neustrašna Tinka Tonka sklepa znanstva in prijateljstva z nenavadnimi živalmi. Nekatere živali jo s svojim vedenjem spravijo v kočljive položaje. Prav vse pa jo tako zelo očarajo, da jih ovekoveči na slikarskem platnu: nevarnega samotarja kafrskega bivola, svinjo bradavičarko z repom kot anteno, podzemsko svinjko na lovu za termiti, noja s peščeno uganko, kameleona, ki menja barve kot za šalo, zvito strupenjačo mambo, plešoče ptičje bojevnike, ljubitelje nočnega življenja lemurje in prepirljive hijene. Tinka Tonka je pustolovskega duha, mala radovednica, ki zvedavo sprašuje, se okrog sebe ogleduje ter neustrašno raziskuje nad in pod zemljo vse dokler je ne premami misel na odkrivanje nove celine ob Tihem oceanu.

Umetniška ekipa glasbene igre

Afriški živalski raj

Režija: Eva Hribernik
Zborovodkinja: Tatjana Dolenc
Pevska pedagoginja: Tanja Rupnik
Pianistka: Metoda Kink
Kostumografinja: Anjana Pavlič
Scenograf: Jaro Ješe

Izvajalci glasbene igre Afriški živalski raj

Projektni otroški pevski zbor Glasbene matice, zborovodkinja Tatjana Dolenc
Mladinska gledališka skupina Glasbene matice, mentorica Alja Kapun
Učenci sodobnega plesa Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, mentorica Jana Kovač Valdes
Dramska igralka Alja Kapun
Pianistka Metoda Kink


Glasbena matica je v zadnjih letih poskrbela za hitro kakovostno rast svojih otroških in mladinskih zborov pod vodstvom umetniške ekipe, ki jo vodita zborovodkinji Irma Močnik in Tatjana Dolenc. Zbori so v kratkem obdobju tudi z intenzivnim poukom vokalne tehnike (Tanja Rupnik) dosegli raven, ki jim omogoča sodelovanje pri umetniško in produkcijsko zahtevnejših glasbeno-scenskih projektih.

Med letoma 2014 in 2018 smo uprizorili štiri opere za otroke: Kaznovana radovednost (Pavel Šivic), Brundibar (Hans Krasa), Hobit (Dean Burry), Všeč si mi (Damijan Močnik); pri tem pa vedno na prvo mesto postavljali skrb za individualni pevski razvoj naših mladih pevcev in njihovo celostno vzgojo preko glasbeno-gledališke umetnosti.

Strokovno umetniško vodstvo sestavljajo uveljavljeni glasbeni in gledališki ustvarjalci. Zaradi visokega nivoja poustvarjanja se predstave že nekaj let uvrščajo v redni program Cankarjevega doma.