Avdicija


Glasovni preizkus za Otroški pevski zbor Glasbene matice Ljubljana

2. september 2021, ob 17:00
Lajovčeva dvorana, Glasbena matica Ljubljana; Vegova 5, Ljubljana


Glasbena matica Ljubljana vabi mlade pevce k sodelovanju pri izvedbi glasbene igre IZ TREBUHA ANAKONDE avtorjev Tomaža Vrabiča in Bojana Glavine. Igra je napisana za mlade igralce, pevce soliste in otroški pevski zbor s spremljavo klavirja. Glasbeni matici, ki se je v zadnjih letih uveljavila s kvalitetnimi in odmevnimi otroškimi glasbeno-igranimi predstavami, je ponovno zaupana prva uprizoritev novega, izvirnega slovenskega glasbenega dela za otroke.

Pri izvedbi bo sodeloval projektni otroški pevski zbor Glasbene matice pod vodstvom Tadeje Kreča. K sodelovanju vabimo mlade pevce, ki želijo nastopiti v glasbeni igri in so stari od 8 do 12 let. Predhodne pevske in odrske izkušnje so zaželene, ne pa obvezne.

Vabljeni na avdicijo, ki bo potekala v četrtek, 2. septembra 2021 ob 17.00, v Lajovčevi dvorani na Glasbeni matici v Ljubljani. Avdicijo bo vodila zborovodkinja Tadeja Kreča.

Rok za prijave: 26. 8. 2021 preko e-prijavnice na spletni strani Glasbene matice ali neposredno na naslov organizator@glasbenamatica.si


KRATKA VSEBINA GLASBENE IGRE

Mlada raziskovalka Tinka Tonka, ki smo jo prvič srečali v objemu afriškega sonca, se tokrat poda na raziskovanje živalskih posebnežev Južne Amerike. Na pustolovščini po novi celini zalomasti v tropski pragozd, prehodi argentinsko pampo in se povzpne na visoke Ande. V junaškem potopisu popisuje nepozabna srečanja z medvedom očalarjem, piranhami, aro, anakondo, tukani, viskačo, lamo, kondorjem, žabo podrevnico in sinjim kitom. Nekatere od teh živali sreča samo tu, v Južni Ameriki, zato ji srce divje razbija od navdušena. Preseneti jo le sopara pragozda in redek gorski zrak Andov, a v pisanem živalskem svetu ji za te nevšečnosti ni dosti mar. Kako le, ko pa je toliko nepredvidljivih zapletov, prigod in nezgod, iz katerih je potrebno rešiti celo kožo in pri tem še komu priskočiti na pomoč.


Glasbena matica je v zadnjih letih poskrbela za hitro kakovostno rast svojih otroških in mladinskih zborov pod vodstvom umetniške ekipe, ki jo vodita zborovodkinji Irma Močnik in Tadeja Kreča. Zbori so v kratkem obdobju tudi z intenzivnim poukom vokalne tehnike (Tanja Rupnik) dosegli raven, ki jim omogoča sodelovanje pri umetniško in produkcijsko zahtevnejših glasbeno-scenskih projektih.

Med letoma 2014 in 2020 smo uprizorili šest predstav za mlade: Kaznovana radovednost (Pavel Šivic), Brundibar (Hans Krasa), Hobit (Dean Burry), Všeč si mi (Damijan Močnik), Snežna kraljica (Matthew King) in Afriški živalski raj (Tomaž Vrabič, Anton J. Kropivšek); pri tem pa vedno na prvo mesto postavljali skrb za individualni pevski razvoj naših mladih pevcev in njihovo celostno vzgojo preko glasbeno-gledališke umetnosti.

Strokovno umetniško vodstvo sestavljajo uveljavljeni glasbeni in gledališki ustvarjalci. Zaradi visokega nivoja poustvarjanja se predstave že nekaj let uvrščajo v redni program Cankarjevega doma.


Umetniška ekipa glasbene igre Iz trebuha anakonde

Režija: Eva Hribernik
Zborovodkinja: Tadeja Kreča
Pevska pedagoginja: Tanja Rupnik
Koreografinja: Jana Kovač Valdes
Kostumografinja: Anjana Pavlič
Scenograf: Jaro Ješe

Izvajalci glasbene igre Iz trebuha anakonde

Otroški pevski zbor in Glasbene matice,
Mladinska igralska skupina Glasbene matice,
Učenci sodobnega plesa Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana,
Dramska igralka Alja Kapun
Pianistka Metoda Kink

PRIPRAVE IN NASTOPI

Redne pevske vaje bo vodila zborovodkinja Tadeja Kreča, pouk vokalne tehnike pa pevska pedagoginja Tanja Rupnik.

Urnik pevskih vaj:

Od 9. 9. 2021 do premiere (februar 2022), ob četrtkih, med 17.00 in 18.30 v Lajovčevi dvorani Glasbene matice v Ljubljani (Vegova ulica 5).

Režijske vaje:

Več dni zapored neposredno pred premiero v Štihovi dvorani Cankarjevega doma.

Načrtovane predstave:

Premiera: 11. 2. 2022, Štihova dvorana v Cankarjevem domu
Ponovitve od 12. do 18. 2. 2022

Glasbena matica si pridržuje pravico do naknadne spremembe terminov zaradi kasnejših usklajevanj s koproducenti, izvajalci in umetniško ekipo ter zaradi ukrepov proti širjenju korona virusa.

Koproducenti:

Glasbena matica Ljubljana, Cankarjev dom, Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana

KOTIZACIJA in DRUGI STROŠKI ZA SODELOVANJE PRI PROJEKTU

  • Mesečni prispevek za pevske vaje in pouk vokalne tehnike je 25 €.
  • Starši poskrbijo, da imajo otroci na vajah, predvsem daljših režijskih vajah, s seboj tudi malico in vodo.

INFORMACIJE

Glasbena matica Ljubljana
Vegova ulica 5, 1000 Ljubljana
Lucija Pavlovič, koordinatorka projekta
organizator@glasbenamatica.si
01 421 05 93 in 051 359 313
www.glasbenamatica.si