Koncert


Glasbene počitnice (julij)

Od 15. julija 2019 do 19. julija 2019
Ljubljana, Glasbena matica, Lajovčeva dvorana


Organizator projekta: Glasbena matica Ljubljana, Vegova ulica 5, 1000 Ljubljana www.glasbenamatica.si
Avtorice programa: Sara Bunič (profesorica glasbe), Jasmina Ferenček (študentka glasbene pedagogike)
Mentorica: Veronika Brvar (muzikologinja)
Starostna skupina: 6 – 10 let
Termin:
15. – 19. julij 2019
Ura: 9.00 – 13.00
Kraj: Ljubljana, Gosposka ulica 8, Glasbena matica, Lajovčeva dvorana
Kotizacija: 25 EUR: Cena vključuje pedagoški program in vodeno spremljanje vseh aktivnosti.
Število otrok: najmanj 16, največ 24 otrok
Informacije: Metoda Kink, tajnik@glasbenamatica.si, 041 686 146
Prijave: tajnik@glasbenamatica.si
Rok za prijave:
30. 6. 2019


Bliža se dolgo sončno poletje, v katerem lahko teden dni preživite tudi na Glasbeni matici. Od 15. do 19. julija lepo povabljeni na »glasbene počitnice«, kjer se bo pelo, igralo, ustvarjalo, spoznavalo in raziskovalo v kraljestvu glasbe. Program bo vsak dan potekal od 9.00 do 13.00 ure. Cena pa je 25 € za cel teden. Program bosta vodili profesorica glasbe Sara Bunič in študentka muzikologije Linda Ianchis. Doživite tudi med poletjem bogastvo glasbene umetnosti, ki otroke umirja in jim odkriva nove razsežnosti njihove lastne ustvarjalnosti. V program ni vključeno kosilo, prosimo, da imajo otroci malico s seboj.

Čas počitnic je lahko nadvse vznemirljiv in poučen, če ga zapolnimo z raziskovanjem in usmerjeno dejavnostjo. Otrok za tovrstno ustvarjalnost potrebuje zunanjo spodbudo, zato v ta namen na Glasbeni matici vsako leto skrbno pripravimo program za odkrivanje zvočnega sveta, ki otroku odstre tančico glasbenega čara. Z udeležbo na glasbenih počitnicah se zapolni počitniški prosti čas s kakovostno vsebino, preko katere otroci pridobiva jo znanje na zabaven in lahkoten način. Druženje z vrstniki pa pomembno vpliva na razvoj socialnih veščin, saj otroci navežejo posebna prijateljstva, ki jim še dolgo ostanejo v prijetnem spominu.

Z učenjem različnih pesmi (ljudskih in umetnih) bodo otroci krepili posluh, občutek za ustvarjanje z glasom in se spoznavali s petjem v pevskem zboru. Poleg petja bodo spoznavali različne skupine inštrumentov, ter z njimi ustvarjali zvočne slike. V parku T ivoli se bodo kratkočasili z gibalnimi otroškimi igrami in poslušali petje ptic, ki jih bodo kasneje poimenovali.

Poleg vrste vodenih aktivnosti bo nekaj časa namenjenega tudi sprostitvi. Ob poslušanju otroških pesmic bo čas namenjen barvanju in ustvarja nju, igranju družabnih iger z glasbeno tematiko ter branju slovenskih ljudskih pravljic.