Glasbene počitnice

Od 26. avgusta 2019 do 30. avgusta 2019
Ljubljana, Gosposka ulica 8, Glasbena matica, Lajovčeva dvorana


Organizator projekta: Glasbena matica Ljubljana, Vegova ulica 5, 1000 Ljubljana www.glasbenamatica.si
Avtorici programa: Jasmina Ferencek in Urša Fon (študentki glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani)
Mentorica: Veronika Brvar (muzikologinja)
Starostna skupina: 6 – 10 let
Termin: 26.–30.8. 2019
Ura: 9.00 – 13.00
Kraj: Ljubljana, Gosposka ulica 8, Glasbena matica, Lajovčeva dvorana
Kotizacija: 25 EUR
Število otrok: od 16 do 24
Informacije: Lucija Pavlovič, 051 359 313
Prijave: info@glasbenamatica.si
Rok za prijave: 22. 8. 2019


Čas počitnic je lahko nadvse vznemirljiv in poučen, če ga zapolnimo z raziskovanjem in usmerjeno dejavnostjo. Otrok za tovrstno ustvarjalnost potrebuje zunanjo spodbudo, zato v ta namen na Glasbeni matici vsako leto skrbno pripravimo program za odkrivanje zvočnega sveta, ki otroku odstre tančico glasbenega čara. Z udeležbo na glasbenih počitnicah se zapolni počitniški prosti čas s kakovostno vsebino, preko katere otroci pridobivajo znanje na zabaven in lahkoten način. Druženje z vrstniki pa pomembno vpliva na razvoj socialnih veščin, saj otroci navežejo posebna prijateljstva, ki jim še dolgo ostanejo v prijetnem spominu.

Z učenjem različnih pesmi (ljudskih in umetnih) bodo otroci krepili posluh, občutek za ustvarjanje z glasom in se spoznavali s petjem v pevskem zboru. Poleg petja bodo spoznavali različne skupine inštrumentov, ter z njimi ustvarjali zvočne slike. V parku Tivoli se bodo kratkočasili z gibalnimi otroškimi igrami in poslušali petje ptic, ki jih bodo kasneje poimenovali.

Poleg vrste vodenih aktivnosti bo nekaj časa namenjenega tudi sprostitvi. Ob poslušanju otroških pesmic bo čas namenjen barvanju in ustvarjanju, igranju družabnih iger z glasbeno tematiko ter branju slovenskih ljudskih pravljic.