Glasovni preizkus


Glasovni preizkus za Mešani pevski zbor Glasbene matice Ljubljana

7. september 2021, ob 18:00
Ljubljana, Gosposka 8, Glasbena matica


Glasbena matica Ljubljana vabi na glasovni preizkus za sodelovanje v Mešanem pevskem zboru, ki nadaljuje bogato zborovsko tradicijo te ustanove z izvajanjem vokalno-instrumentalnih skladb slovenskih in tujih skladateljev. Pevce druži ambicija po poglobljenem študiju, poustvarjanju na visoki umetniški ravni in sodelovanju z uveljavljenimi profesionalnimi glasbeniki.

V sezoni 2021/2022 so predvideni naslednji nastopi:

  • Sodelovanje pri koncertu Globina teme Slovenske filharmonije, 10. in 11. 11. 2021, Gallusova dvorana CD; spored: C. Debussy, Trije nokturni
  • Koncert ob 130-letnici zbora, 27. 11. 2021, Slovenska filharmonija; spored: novitete Nane Forte, Lojzeta Lebiča, Damijana Močnika in Tilna Slakana.
  • Sodelovanje pri koncertu O nebeškem življenju Slovenske filharmonije, 9. in 10. 12. 2021, Gallusova dvorana CD; spored: G. Mahler, Simfonija št. 3
  • Sodelovanje na akademiji ob 150-letnici Glasbene matice, 21. 5. 2022, Slovenska filharmonija.

Na glasovni preizkus vabimo izkušene pevce, ki želijo sodelovati v koncertnem zboru in iščejo možnost nadaljevanja svoje pevske poti v sodelovanju s profesionalnimi instrumentalnimi sestavi. Na glasovni preizkus se lahko prijavijo pevci, ki želijo sodelovati v stalnem sestavu koncertnega zbora kakor tudi pevci, ki bi želeli sodelovati samo pri posameznih projektih.

Pevske vaje potekajo strnjeno v več krajših obdobjih in neposredno pred koncertom na intenzivnih vajah ob koncu tedna. Sodelovanje v zboru ni honorirano in organizator ne krije potnih stroškov pevcev na vaje in koncerte zbora. Pevci ne plačujejo članarine. Stroške delovanja zbora krije Glasbena matica Ljubljana.

Glasovni preizkus bo potekal 7. septembra 2021 na Glasbeni matici v Ljubljani in ga bo vodil dirigent Sebastjan Vrhovnik. Pevec ob petju pesmi po lastni izbiri izkaže karakteristike glasu. S ponavljanjem melodičnih in ritmičnih motivov izkaže obseg glasu, intonančno in ritmično natančnost ter glasbeni spomin. Preko dela na notnem primeru, ki ga pripravi dirigent, izkaže orientacijo v notnem zapisu in harmonski posluh.

Prijavo na avdicijo pošljite do 1. 9. 2021 preko e-prijavnice na spletni strani www.glasbenamatica.si