Koncert


Glasovni preizkus za Mladinski pevski zbor Glasbene matice Ljubljana

9. september 2020, ob 17:00
Ljubljana, Glasbena matica, Lajovčeva dvorana


Mlade pevce soliste in zborovske pevce, od 12 do 16 let, vabimo na glasovni preizkus za Mladinski pevski zbor Glasbene matice Ljubljana.

Zbor vodi zborovodkinja Irma Močnik v sodelovanju s pevsko pedagoginjo Tanjo Rupnik in korepetitorko Metodo Kink.

Pevske vaje se bodo pričele 16. septembra 2020 in bodo potekale ob sredah, od 17.00 do 18.30. Lokacija vaj bo izbrana naknadno, na osnovi podatka o številu pevcev v zboru.

V prvem delu sezone bo Mladinski zbor Glasbene matice sodeloval z Zborom in Orkestrom Slovenske filharmonije na koncertu, na katerem bo izvedena Mahlerjeva Simfonija št. 3 v d-molu. Koncert O nebeškem življenju iz ciklusa Same mogočne skladbe (SMS) bo potekal 5. in 6. novembra 2020, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, pod vodstvom dirigenta Philippa von Steinaeckra. Sočasno bodo potekale tudi vaje za izvedbo izbranih kanonov skladatelja Ludwiga van Beethovna. Kanone bo zbor v letošnjem letu, ko se spominjamo 250-letnice Beethovnovega rojstva, posnel na Radiu Slovenija.


Glasbena matica je v zadnjih letih poskrbela za hitro kakovostno rast svojih otroških in mladinskih zborov pod vodstvom umetniške ekipe, ki jo vodita zborovodkinji Irma Močnik in Tatjana Dolenc. Zbori so v kratkem obdobju tudi z intenzivnim poukom vokalne tehnike (Tanja Rupnik) dosegli raven, ki jim omogoča sodelovanje pri umetniško in produkcijsko zahtevnejših glasbeno-scenskih projektih.

Med letoma 2014 in 2020 smo uprizorili pet oper za otroke: Kaznovana radovednost (Pavel Šivic), Brundibar (Hans Krasa), Hobit (Dean Burry), Všeč si mi (Damijan Močnik), Snežna kraljica (Matthew King); pri tem pa vedno na prvo mesto postavljali skrb za individualni pevski razvoj naših mladih pevcev in njihovo celostno vzgojo preko glasbeno-gledališke umetnosti.

Strokovno umetniško vodstvo sestavljajo uveljavljeni glasbeni in gledališki ustvarjalci. Zaradi visokega nivoja poustvarjanja se predstave že nekaj let uvrščajo v redni program Cankarjevega doma.


Glasovni preizkus bo potekal v sredo, 9. septembra 2020, ob 17.00, v Lajovčevi dvorani Glasbene matice v Ljubljani. Vodili ga bosta zborovodkinja Irma Močnik in pevska pedagoginja Tanja Rupnik. Pevec ob petju pesmi po lastni izbiri izkaže karakteristike glasu. S ponavljanjem melodičnih in ritmičnih motivov izkaže obseg glasu, intonančno in ritmično natančnost ter glasbeni spomin.

Prijavo na glasovni preizkus pošljite preko e-prijavnice na spletni strani www.glasbenamatica.si ali neposredno na e-naslov tajnik@glasbenamatica.si

Glasovnega preizkusa ni potrebno opravljati mladim, ki so v šolskem letu 2019/2020 že peli v Mladinskem zboru Glasbene matice. V kolikor bi ti pevci želeli nadaljevati s sodelovanjem v zboru, nam to sporočite na naslov organizator@glasbenamatica.si

Rok za prijave: 6. 9. 2020

Mesečni prispevek za vokalno in glasbeno-teoretično izobraževanje v Mladinskem zboru Glasbene matice je 25 € in se plačuje mesečno na osnovi izdanega računa, ki ga prejmete na vaš e-naslov.

Dodatne informacije in kontakt:

Lucija Pavlovič
Tajništvo Glasbene matice Ljubljana
Vegova ulica 5
1000 Ljubljana
S: www.glasbenamatica.si
E: organizator@glasbenamatica.si
T: 01 421 05 93
M: 051 359 313