Koncert


Kraljestvo glasbe – Prestavljeno!

10. oktober 2020, ob 11:00
Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine, Kongresni trg 10


Libreto in glasba: Tadeja Vulc

Komorni ansambel Slovenske filharmonije
Mladinski pevski zbor Glasbene matice Ljubljana
Dirigent: Slaven Kulenović

Zborovodkinja: Irma Močnik
Pevska pedagoginja: Tanja Rupnik
Korepetitorka: Metoda Kink

Režija: Eva Hribernik

Kraljestvo glasbe je glasbeno-scensko delo, ki na domišljijski način predstavlja različne pojme s področja glasbe in glasbene teorije. Predstavijo se nam preudarna osminka in njena radovedna pavza, gospa attacca, kralj sinkopa, kraljica korona, violinski ključ, prevzetna četrtinka, princeska polovinka, pozabljiva tonaliteta, trije služabniki (višaj, nižaj, razvezaj), vodja lestvice nota C, manjše notice in tri pavze. Cikel skladb je zastavljen tako, da k sodelovanju vabi tudi poslušalce. Otroci si že doma izdelajo violinski ključ, ki jim odpre vhod v kraljestvo glasbe. Ko se odprejo vrata v nepoznani svet, vzplamti vedoželjnost otrok in prične se vznemirljivo spoznavanje skrivnosti kraljestva.

Koncert je primeren za otroke od 7. do 10. leta.

 


Mladinski pevski zbor Glasbene matice Ljubljana se je v zadnjih letih uveljavil kot eden vodilnih zborov za izvedbo oper, napisanih za otroške glasove, in je tako za izvedbo tovrstne literature postal stalni partner Cankarjevega doma. Profesionalno raven mladi pevci dosegajo pod skrbnim vodstvom vrhunskih strokovnjakov iz Slovenije in tujine. Pri postavitvi glasbeno-scenskih del sodelujejo z uveljavljenimi slovenskimi ustvarjalci in poustvarjalci. Odlična zasedba mladih pevcev pa odpira tudi prostor nastanku novih del za ta sestav. Zbor je v zadnjih letih nastopil v operah Kaznovana radovednost (Pavel Šivic), Brundibar (Hans Krasa), Hobit (Dean Burry), Všeč si mi (Damijan Močnik) in Snežna kraljica (Matthew King).

VSTOPNICE:
Cena vstopnice posameznega koncerta: 5 €
Nakup: blagajna Slovenske filharmonije, Kongresni trg 10, med delavniki od 11. do 13. in od 15. do 17. ure ter uro pred koncertom.
T +386 1 24 10 800, E info@filharmonija.si
Spletna prodaja: https://filharmonija.kupikarto.si/