Kulturno popotovanje


Kulturno popotovanje

15. maj 2024
Ljubljana - Trst - Ljubljana


Spoštovani člani in prijatelji Glasbene matice,

tudi to pomlad vas prijazno vabimo na kulturno popotovanje, s katerim vsakokrat odkrijemo delček pestre slovenske glasbene zgodovine in ga prepletemo tudi z ogledom najpomembnejših kulturno-zgodovinskih znamenitosti izbranega kraja.

Tokrat se odpravljamo v Trst na srečanje z našo nekdanjo »hčerinsko« podružnico, tržaško Glasbeno matico. Sodobno glasbeno dejavnost Slovencev na Tržaškem nam bo orisal ravnatelj Glasbene matice Trst Manuel Figheli, v zgodovino slovenskega glasbenega življenja pa nas bo popeljala muzikologinja Sara Zupančič, ki na to temo prav zdaj pripravlja doktorat. Obiskali bomo tudi simbol trdoživosti slovenstva – Narodni dom, kjer se bomo sprehodili po multimedijskem muzeju STIK.

V Trstu si bomo ogledali glavni mestni trg, rimsko gledališče in znamenito starokrščansko baziliko sv. Justa z bizantinskimi mozaiki iz 12. in 13. stoletja. Potovanje bomo sklenili s sprehodi v vrtovih Gradu Miramare tik ob Jadranski obali s čudovitimi razgledi po okolici.

Vljudno vabljeni, da 15. maj preživite v prijetni družbi ljubiteljev glasbe. Odhod iz Ljubljane (parkirišče na Dolgem mostu) bo ob 8.00, povratek pa predvidoma ob 20.00. V Trstu bo tudi čas za kosilo, ki ne bo organizirano, pač pa izbor mediteranskega menija prepuščamo vašemu okusu.

Prijave zbiramo do 10. maja na e-naslov organizator@glasbenamatica.si ali po telefonu 051 359 313.

Cena potovanja je odvisna od števila udeležencev: 45 EUR (od 20 do 30 udeležencev), 30 EUR (več kot 30 udeležencev). Prispevek se plača organizatorju na dan potovanja.