Koncert


LA PASSIONE – ODPOVEDANO!

9. april 2020, ob 19:30
Gallusova dvorana, Cankarjev dom


Koncert La Passione je odpovedan. Morebitni nov datum koncerta bomo naknadno objavili na spletni strani.

Zahvaljujemo se za razumevanje, Glasbena matica Ljubljana


Orkester Slovenske filharmonije
Zbor Slovenske filharmonije
Mešani pevski zbor Glasbene matice Ljubljana
György Győriványi Ráth, dirigent
Rinnat Moriah, sopran
Peter Sonn, tenor
Miran Kolbl, violina

Joseph Haydn: Simfonija št. 49 v f-molu, Hob. I: 49, »La passione«
Ludwig van Beethoven: Romanca za violino in orkester št. 2 v F-duru, op. 50
Ludwig van Beethoven
: Kristus na Oljski gori, op. 85

Izraelka Rinnat Moriah je s svojim prepričljivim liričnim in koloraturnim sopranom in repertoarjem, ki se razprostira skozi vsa slogovna obdobja, v zadnjih letih postala zveneče ime uglednih opernih in koncertnih prizorišč, kot so milanska Scala, Nemška opera Berlin, amsterdamski Concertgebouw, Elbphilharmonie v Hamburgu, ter festivalov v Salzburgu, Baden-Badnu, Luzernu in Aix-en-Provence. Po navdušujočih lanskih sodelovanjih vnovič gostuje pri nas, tokrat z Orkestrom in Zborom Slovenske filharmonije, združenih pri izvedbi veličastnega in redko na sporede uvrščenega oratorija Kristus na Oljski gori Ludwiga van Beethovna.

Ob sopranistki Rinnat Moriah bo nastopil avstrijski tenorist Roman Payer, v zadnjih letih član ansambla gledališča v Augsburgu in Deželnega gledališča v Coburgu. Redno gostuje s koncertnim repertoarjem, ki zajema dela Haydna, Mozarta, Brucknerja in Mendelssohna; na evropskih opernih odrih se je predstavil kot Florestan (Fidelio), Tamino (Čarobna piščal), Belmonte (Beg iz Seraja), Lenski (Jevgenij Onjegin), Parsifal (Parsifal) …

V prvem delu koncertnega sporeda se solistično predstavlja tudi dolgoletni koncertni mojster Orkestra Slovenske filharmonije Miran Kolbl. Prodoren, poln in gibek ton njegove violine bo tokrat zapel v izrazito lirični Beethovnovi Romanci za violino in orkester v F-duru v obliki rondoja. Koncertni program začenja Simfonija št. 49 Josepha Haydna, ki je dobila vzdevek »Pasijon« (»La passione«). Glasbenike bo vodil priznani madžarski dirigent György Győriványi Ráth.


Vstopnice:
Cankarjev dom
Informacijsko središče in prodaja vstopnic
T +386 1 2417 299
F +386 1 2417 322
E vstopnice@cd-cc.si, tickets@cd-cc.si
www.cd-cc.si

Prodaja vstopnic v Informacijskem središču CD (podhod Maximarketa) vsak delavnik od 11. do 13. in od 15. do 20. ure, ob sobotah od 11. do 13. ter uro pred prireditvijo.
Imetniki kartic (NLB, Eurocard, Visa, Diners, American Express) si lahko vstopnice zagotovite po T +386 1 2417 300.
Pri spletnem nakupu na www.cd-cc.si velja 5-% popust.

Organizator koncerta je Slovenska filharmonija.

Vir: https://www.filharmonija.si/events/la-passione/