Koncert


Samospev v dialogu

8. februar 2018, ob 19:30
Ljubljana, Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine


Srebrni abonma Cankarjevega doma in Koncertni ciklus samospevov Glasbene matice Ljubljana

Bernarda Fink, mezzosopran
Marko Fink, basbariton
Anthony Spiri, klavir

Program: Samospevi in dueti svetovnih in slovenskih avtorjev.

 

Odkar je Bernarda Fink leta 1985 zmagala na tekmovanju Novih opernih glasov in se iz Argentine preselila na staro celino, kot ena najbolj cenjenih in uglednih mezzosopranistk našega časa osvaja najprestižnejša glasbena središča od ZDA do Japonske in Avstralije. Z glasbeno vsestranskostjo je pritegnila pozornost največjih dirigentov; sodelovala je z Gergijevom, Harnoncourtom, Mutijem in številnimi drugimi. Bogat in silno raznovrsten repertoar, ki ga Finkova obvladuje, se razgrinja od koncertnih skladb do opernih vlog, od stare glasbe do sodobnih del. Pevka ga je ovekovečila na obsežni diskografiji, nagrajeni z izstopajočimi priznanji.

Podobno zgodbo o uspehu piše pevkin brat Marko Fink. Inženir agronomije se je na pevsko pot podal šele v zrelih tridesetih letih, z vlogami v Mozartovih operah pa dokončno stopil na profesionalno glasbeno prizorišče. Basbaritonist se danes ponaša z odmevno mednarodno potjo tako na koncertnih kot opernih odrih.

Pevca bosta zapela ob klavirski spremljavi Anthonyja Spirija, cenjenega spremljevalca pevskih recitalov in stalnega glasbenega partnerja Bernarde Fink. Spirijevo vlogo odlikuje v umetniškem dialogu uravnotežena interpretacija.

Skozi glasbeni dvogovor bosta svojo ljubezen do pesmi z nami delila vrhunska umetnika, ki gojita posebno naklonjenost tako do samospeva kot slovenske besede. Skupaj bosta v Ljubljani ponovno nastopila s poudarjeno slovensko noto ob kulturnem prazniku.

 


Cena vstopnic: 15 €, 19 €

Nakup vstopnic: Informacijsko središče in nakup vstopnic, Prešernova cesta 10, Ljubljana

Informacijsko središče se nahaja v podhodu Maxija.

Ob delavnikih je odprto od 11. do 13. in od 15. do 20. ure, ob sobotah od 11. do 13. ter uro pred prireditvami.

Informacije po T (01) 24 17 299 / 100