Koncert


Snemanje zgoščenke Zapojmo skupaj

8. december 2018, ob 9:30
Studio Ritem


Otroški zbor Glasbene matice Ljubljana je decembra 2018 za založbo Panika posnel zgoščenko Zapojmo skupaj.

Venček otroških ljudskih pesmi, ki jo sestavljajo:

– Čin, čin Drežnica
– Flosarska
– Eno rožco ljubim
– Izidor ovčice pasel
– Jest sem si pa nekej zmislu
– Kekčeva pesem
– Mamica je kakor zarja
– Abraham ma sedem sinov
– Metuljček cekinček
– Kaj mi poje ptičica
– Jaz sem mala roža
– Biba leze, biba gre

Otroški pevski zbor Glasbene matice Ljubljana
Zborovodkinja: Tatjana Dolenc
Vokalna pedagoginja: Tanja Rupnik
Korepetitorka: Metoda Kink
Pianist na snemanju: Tadej Femc
Otroci v zboru: Stella, Maia Morgana, Iolanta, Julija, Aleksander, Veno, Isabella, Lučka Julija, Zoja, Sonja, Ana Julija, Alena, Liam, Erin, Tim, Irena Ida Katarina

Založba: Panika d.o.o., Savska cesta 3, 1000 Ljubljana
Spletna prodajalna in naročila: www.panika.si, narocila@panika.si


OTROŠKI PEVSKI ZBOR GLASBENE MATICE LJUBLJANA je bil ustanovljen leta 2005 z namenom, da bi otrokom približali kakovostno, predvsem slovensko zborovsko literaturo, jih navduševali za ubrano zborovsko petje, za skupinsko poustvarjanje in jih skrbno vodili skozi pevski razvoj. Zbor redno nastopa in sodeluje tudi pri večjih glasbeno-scenskih projektih, kot so bili ABC (Marjan Kozina), Pedenjped (Karol Pahor, Tadeja Vulc, Matevž Goršič idr.), Gal v galeriji (Tadeja Vulc), Kaznovana radovednost (Pavel Šivic), Brundibar (Hans Krasa) in Obiski pri Cuckih (Vitja Avsec). Pomembna so tudi vsakoletna snemanja za Radio Slovenija in založbo Mladinska knjiga. V letu 2018 je zbor v sodelovanju z gledališko skupino Pionirskega doma izvedel glasbeno-igrano šaljivko Pedenjped in Pedenjsvet  ter posnel zgoščenko pesmi o Pedejnpedu. Od leta 2016 zbor vodi zborovodkinja Tatjana Dolenc.

Zborovodkinja TATJANA DOLENC je leta 2012 zaključila študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani.
V Glasbeni matici je več let vodila cicibanske pevske zbore in glasbene počitnice za otroke. Pela je v različnih pevskih sestavih, med drugim tudi v zborih Škofijske klasične gimnazije. Nekaterim zborom je bila sama umetniška vodja. V gimnazijskih letih se je posvečala tudi študiju solo petja in plesa. Zaposlena je na osnovni šoli v Novem mestu. Od leta 2014 je zborovodkinja Pevske pripravnice Glasbene matice, od leta 2016/2017 pa tudi zborovodkinja Otroškega pevskega zbora Glasbene matice.