Otroški program


Glasbene počitnice – junij 2017

Termini: 26.–30. 6. 2017
Ura: 8.00–16.00
Kraj: Ljubljana, Gosposka ulica 8, Glasbena matica


Organizator projekta: Glasbena matica Ljubljana, Vegova ulica 5, 1000 Ljubljana www.glasbenamatica.si
Avtorici programa:
Maja Anžur Kajzer (muzikologinja)
Marta Ristova (akademska glasbenica in študentka muzikologije)
Mentorica: Veronika Brvar (muzikologinja)
Starostna skupina: 6–10 let
Termini: 26.–30. 6. 2017
Ura: 8.00–16.00
Kraj: Ljubljana, Gosposka ulica 8, Glasbena matica
Kotizacija: 90 EUR (cena vključuje tudi kosilo in malico)
Število otrok: najmanj 16, največ 24 otrok
Informacije: Davorina Čebular: 01 421 05 93 in 041 686 146
Prijave:  info@glasbenamatica.si

Rok za prijave je podaljšan do 16. 6. 2017

Glasbene počitnice so namenjene obogatitvi otrokovega doživljanja sveta skozi glasbeno umetnost. V današnjem naglem tempu življenja je potrebno vsaj v počitniškem času otrokom ponuditi skok v svet pravljičnega, domišljijskega sveta. Na letošnjih glasbenih počitnicah bomo storili prav to: podali se bomo na razburljivo popotovanje po škratovi deželi, kjer slišimo pesmi o želodih, o škratu Dobrošinu, krošnjici zlata ter Kekčevo zbadljivko.


Prijavnica

Na pravljičnih počitnicah bomo odkrivali poti, po katerih se škratje radi potikajo, saj ta mala čudežna bitja obožujejo glasbo. Obiskali bomo Slovensko filharmonijo in Ljubljansko Opero, v kateri živi glasbeni škrat. Ogledali si bomo posebno operno predstavo, ki otroke na slikovit in strokoven način seznani z značilnostmi tega glasbenega žanra.

V Botaničnem vrtu, kjer prebivajo vrtni škratje, se bomo učili o zdravilnih in uporabnih rastlinah. Nekatere od njih  bomo uporabili za pripravo kulinarične poslastice.

Na delavnici ročnih spretnosti se bomo seznanili z izdelavo in uporabnostjo lanu. Vsak izmed udeležencev bo iz lanu izdelal magično prejo, ki ga bo varovala na poti v zmajevo deželo. Šli bomo po zmajevih sledeh in obiskali Ljubljanski grad, bivališče Ljubljanskega zmaja, ter počivali pod krošnjami parka Tivoli. Na bližnjem Golovcu bomo iskali zaklad, ki ga gozdni škratje skrbno varujejo med poraščenimi gozdnimi duplinami.

Z učenjem novih pesmi bodo otroci krepili izkustvo lastnih glasov in spoznavali kako se v pevskem zboru ustvarjajo sozvočja ob skupnem muziciranju. Poleg petja se bodo seznanili tudi z različnimi ritmičnimi instrumenti in jih uporabljali za spremljavo pri petju. Za dobršno mero kreativnosti, pa si bodo en instrument izdelali kar sami.

Poleg vrste vodenih aktivnosti bo nekaj časa namenjenega tudi sprostitvi. Ob poslušanju zvokov iz narave, pravljic iz ljudske zakladnice evropskih narodov in keltske glasbe ob barvanju vilinskih mandal, bodo otroci še poglobili zvočno izkušnjo skozi umirjeno ustvarjalno delo.

  • Drugi otrok ima 15 % popust, tretji 30 % popust, vsak naslednji otrok je opravičen plačila kotizacije.
  • Število mest je omejeno, sprejeli bomo največ 24 otrok.
  • Glasbene počitnice bodo izvedene, če se bo nanje prijavilo najmanj 16 otrok.
  • Kotizacija se plača pred začetkom počitnic na podlagi računa, ki ga izstavi Glasbena matica.