Novice


Brundibar: Odzivi javnosti in zahvale

Objavljeno: 16. aprila 2017

ODZIVI JAVNOSTI

 • Pridružujem se mnogim čestitkam, ki jih prejemate od včerajšnje premiere. Iz srca čestitam vsem mladim pevcem, glasbenikom, umetniškim sodelavcem … zelo tenkočutno pripravljen projekt se je bolj dotaknil odraslih, zagotovo pa bo pot našel tudi k mladim gledalcem in poslušalcem in jim na široko odprl vrata v svet razmišljanja o nesmiselnosti vojne in moči glasbe – umetnosti, ki vliva ljudem upanje v najtežjih trenutkih. Na predstavi sem bila skupaj s hčerko gospoda, ki je bil v taborišču Terezin. Zgodba jo je ganila, posnetki tudi, saj je kraj z očetom tudi sama obiskala. Hvala za nepozabno doživetje. (Branka Novak, Glasbena mladina Slovenije)
 • Najprej iskrene čestitke za tako velik podvig. Predstava je res izjemna in še dobro, da smo po koncu lahko “umirili” čustva pri predstavitvi umetniške ekipe. Vse čestitke mladim pevcem in seveda tudi ostalim izvajalcem. Režija in scena pa sta bili res dih jemajoči. Nana je izredna. (Veronika Brvar, urednica revije Glasna)
 • Čestitke za celoten projekt Brundibar! (Teja Lokar, strokovna sodelavka Veleposlaništva države Izrael)
 • Po ogledu Brundibarja sem s strani obiskovalcev slišal same pohvalne besede in kar me najbolj veseli, so to besede ljudi, ki so bili prvič na tovrstni prireditvi in s strani glasbenih profesionalcev. Celotni ožji ekipi tako pohvala, še posebej pa veliko priznanje tudi vam, ki ste bili zadolženi za vso to organizacijo. (Rok Avbar, sodelavec za stike z javnostmi)

ZAHVALE IN POHVALE

 • Pred jutrišnjo premiero Brundibarja se želim iz srca zahvaliti vsem, ki ste z navdušenjem sodelovali pri pripravi te opere. Vem, da se bo predstava obiskovalcev dotaknila in mladim dala misliti o nesmislih vojne in sovraštva, ki vodijo do takšne tragedije, kot je bil holokavst. Osebno mi veliko pomeni, da smo uspeli opero z mladimi ustvarjalci, ki niso ravnodušni do teh vsebin, postaviti na odru CD.  Z veseljem vam sporočam, da se bo jutrišnje premiere udeležil tudi predsednik države, g. Borut Pahor, in da se želi po predstavi srečati tudi z nastopajočimi. (…) Še enkrat hvala za naklonjenost temu projektu, za vašo čudovito ustvarjalnost, ideje in pogovore, dolge ure vaj in predanega dela, pa seveda tudi za potrpljenje in dobro voljo, ter to, da se niste vdali, čeprav včasih ni bilo lahko. Alice Herz Sommer, preživela pianistka iz Terezina, je povedala to, kar velja za vse umetnike: »Glasba je bila naša hrana. Kadar premoremo nekaj duhovnega, mogoče ne potrebujemo hrane. Glasba je bila življenje. Nismo se vdali in se tudi ne bi mogli, niti hoteli.« (Lucija Pavlovič, organizatorka projekta)

 

 • »Srce mi igra in v mislih še vedno odzvanjajo melodije, harmonije, besede, koraki, pogledi, stiski rok, objemi, ganljivost,sočutje, veselje, pohvale, sladkor na nosu, aplavz, predsednikova čestitka, modra luč, žoge, medvedki in knjige, svetleči trak, baletni copatki, številke, imena, brki, šminke … Neskončno drobcev, ki sestavljajo enkratno zgodbo opere Brundibar in čudovite ljudi, ki sem jih imela priložnost srečati in doživeti. Hvaležna sem za vse in vsakomur:) Hvala in upam, da kmalu spet!« (Irma Močnik, zborovodkinja Otroškega pevskega zbora Glasbene matice Ljubljana)

 

 • »Zame je predstava fantastična, projekt pa do kraja uspešen, lep, zanimiv, nov. Tako da čestitam Luciji za idejo in Nani za režijo. Želim si še veliko takih predstav in koprodukcij! Mislim, da vse pove, da moj 7-letni Žiga hoče še enkrat na predstavo in pride še v soboto.« (Katja Konvalinka, predsednica Slovenskega komornega glasbenega gledališča, koproducentka opere)

 

 • Super, bravo! Čestitke za veleuspeh na projektu. (Ermin Tkalec, študent AG, korepetitor OPZ GML)

 

 • V veselje mi je bilo pristopiti k temu projektu. Sedaj, ko pa so nastopile predstave, si štejem v čast, da sem lahko del tega. Zame je to res izjemna izkušnja in vesela sem, da lahko skupaj z vsemi vami prenašam sporočilo opere Brundibar. (Inez Osina, študentka AG; nastopajoča v operi)

 

 • Meni je bilo v veselje sodelovati pri projektu. Koncept predstave je bil izvrsten, in vsekakor zastavljen precej širše kot samo za otroško publiko. In mislim, da se je predstava dotaknila ne samo obiskovalcev, ampak tudi vseh nas, ki smo jo ustvarjali. Hvala za povabilo in priložnost za sodelovanje v dobri družbi! (Jaro Ješe, avtor vizualne podobe predstave)

 

 • Hčerka se je imela zelo lepo in se je zabavala. (Tea Ignjatović, mama pevke)

 

 • Srečna in ponosna sem, da je otrok lahko sodeloval v tej operi. Prav tako to pomeni njemu. Hvala vam za ves vaš trud in za vse, kar ste otrokom dali. To opero bi moral videti vsak. Nikakor ni le za otroke. (Ada Zore, mama pevca)

 

 • Naredili ste čudovito delo, a z naše strani je stvar zahtevala veliko dodatne pomoči staršev, usklajevanja urnikov, manjkanja na ostalih obšolskih dejavnostih … Na nek način je bila stvar zelo naporna za vse nas. Je pa hčerki resnično žal, da je projekta že konec. (Marija Burnik, mama pevke)

 

 • Vsem sodelavcem GM bi rad še enkrat iskreno čestital za ves trud, skrb in profesionalno delo. Naredili ste krasno predstavo, ki je ne bomo pozabili niti v primeru, da je ne boste nikoli več izvajali (kar bi po mojem mnenju bila velikanska škoda in skorajda greh). Otroci so pridobili ogromno, hkrati pa so se čudovito imeli in uživali. Priznam, da sem bil presenečen kako resno ste se zadeve lotili. Od samega začetka (avdicije), hitre in učinkovite komunikacije, organizacije, logistike do predstav, vse je bilo popolno. Dejansko ste enkratna ekipa, ki dela izjemne reči. (Žarko Ignjatović, oče pevca)

 

 • Organizacija je bila odlična, ni bilo nejasnosti in težav, le naporno s strani staršev – predvsem usklajevanje z ostalimi aktivnostmi in družinskimi člani. Vozimo se iz Črnuč, pa nam je včasih odveč, tako, da prav posebna pohvala vsem ostalim, ki so se vozili iz cele Slovenije. Matic pravi, da bi  Glasbeni matici rad sporočil le: HVALA. Jaz pa dodajam, da sem vam hvaležna, da našim otrokom omogočate, da spoznavajo glasbo in umetnost na tako prijeten in strokoven način. Matic vas ima čisto za svoje. (Alenka Žavbi, mama pevca)

 

 • Po tej krasni izkušnji si za Hano želimo, da bi še sodelovala v podobnih projektih, mogoče v naslednji fazi tudi s kakšno bolj vidno, vsaj delno solistično vlogo. Hana ima za seboj že kar nekaj samostojnih pevskih nastopov, tudi na televiziji, kjer je dokazala, da s tremo nima težav, pa tudi kar nekaj igralske žilice ima v sebi. Morda bi pa kdaj poskusili s kakšnim musical-om, s kakšno veselo in razvedrilno tematiko, seveda samo kot ideja z moje strani. (Tatjana Golenko Golob, mama pevke)

 

 • Bilo je lepo, prijetno, poučno. Vsem sodelavcem čestitamo in se zahvaljujemo. (Alenka Bagarič, mama pevke)

 

 • Čestitke za izjemno delo z našimi otroki! (Urška Resnik, mama pevke)

 

 • Zahvaljujemo se vam za odlično delo z otroki, za prijetno vzdušje na vajah in seveda za čudovito operno predstavo. (Tomaž Bratkovič, oče pevke)

 

 • Sodelovanje pri projektu Brundibar je Zali prineslo veliko zadovoljstva. Z veseljem je hodila na vaje in tudi doma velikokrat pela. Žal ji je, da se je projekt že skoraj zaključil, se pa že zelo veseli morebitnega novega projekta. (Dunja Zajc, mama pevke)

 

 • Čestitke za predstavo, še tako naprej! (Stanislav Drolc, oče pevke)

 

 • Bilo je super. Dobil je veliko nepozabnih izkušenj in čudovitih trenutkov na odru. Hvala vsem. (Tatjana Nadu Zgonc, mama pevca)

 

 • Najlepša hvala za ves vaš trud in delo. Vaše delo ni le vrhunsko strokovno, v delo z otroki vlagate srčnost, toplino, učite jih reda, vztrajnosti, z jasnostjo omogočate, da se organizirajo sami. Res najlepša hvala! (Darka Jakofčič, mama pevca)

 

 • Pri delu z otroci ste resnično vlož ili ogromno veselja, ljubezni, celega samega sebe z vso strokovnostjo, kar se je čutilo pri vseh predstavah in odražalo pri otrocih. Poudarila bi še posebej DAROVAN vaš čutni odnos do vseh otrok, saj so bili izjemno zadovoljni, veseli in komaj čakali na vaje in vse nastope, kljub velikemu odrekanju, včasih tudi prenatrpanemu urniku še z vsemi preostalimi svojimi šolskimi in izvenšolskimi obveznostmi, ter naši vožnji iz Pivke. Hvala Vam za vse Vaše vloženo darovano delo, katero je podarilo čudovito bogato izkušnjo otrokom, ki se jo bodo čez leta še bolj zavedali, kot so se je že sedaj navdušeno razveseljevali in už Glasba je eden izmed zastojnskih darov, tako kot ljubezen, Vi ste darovali oboje hkrati. (Katjuša Vadnjal, mama pevke)

 

 • Celotni ekipi Brundibarja se zahvaljujemo za izkazano zaupanje, podporo, nova znanja, sklenjena prijateljstva in neprecenljivo izkušnjo, ki ste jo delili z Lucijo. Za vse iskrena hvala. (Mojca Novak, mama pevke)

 

 • Ponovno lepo izpeljan nov projekt, hvala za veliko vsega lepega, kar ste dali našima pevkama in spremljevalno nam – njuni družini in ostalim najbližjim. (Eva Tozon, mama dveh pevk)

 

 • Zahvaljujem se vam za vaš trud. Mislim in tudi vidim, da je bila za Niko to velika izkušnja, saj je imela možnost sodelovanja in nastopanja v večji, dobro organizirani in lepi predstavi. Je zelo napredovala. Vesela je tudi, ker je spoznala nove prijateljice in prijatelje. (Ana Videnšek Podgorelec, mama pevke)

 

 • Vaše delo je bilo res vse pohvale vredno, nikjer se ni zataknilo pri organizaciji, vedno smo starši vedeli kdaj je naslednja vaja in na kateri lokaciji, razpored vaj in nastopov nam je bil vedno pravočasno poslan in tudi vse ostalo obveščanje je bilo brez pripomb. Čestitke za celoten projekt! Maša je na dan premiere nastopala z vročino, vendar je rekla: mami, nič mi ne more preprečiti nastopa, toliko dela in vaj je bilo vloženega in tako se veselim vsakega nastopa posebej. In je opravila vse nastope. Posebej bi pohvalila idejo intenzivnih vaj za par dni, saj so se otroci tam bolje spoznali in pričeli družiti ter tako še z večjim veseljem hodili na vaje. Maša bo trenutno zaključila sodelovanje, ker ima še druge obveznosti, ki jih je sedaj malce zanemarila, če pa se bo v bodoče pojavil spet kakšen podoben projekt, pa se bo z veseljem ponovno odločila za sodelovanje. (Jožica Verbič, mama pevke)

 

 • Še vedno smo vsi, ki smo si ogledali predstave, globoko pod vtisom odlične izvedbe in smo vam hvaležni, da je Sofija lahko sodelovala pri projektu. (Robert Botteri, oče pevke)