Glasovni preizkus


Avdicija za sodelovanje v glasbeni drami Faustovo pogubljenje

27. maj 2022, ob 17:00
Ljubljana, Glasbena matica, Lajovčeva dvorana


Glasbena matica vabi mlade zborovske pevce na avdicijo za projektni pevski zbor, ki bo sodeloval pri koncertni izvedbi glasbene drame Hectorja Berlioza FAUSTOVO POGUBLJENJE.

Koncert bo del poletnega programa Festivala Ljubljana in bo na sporedu 15. julija 2022 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Nastopili bodo:

Sophie Koch, mezzosopran
Jean-François Borras, tenor
John Relyea, bas-bariton
Ashley Riches, bas-bariton

Orkester & Zbor Slovenske filharmonije
Komorni zbor Ave
Komorni zbor Megaron
Projektni mladinski zbor Glasbene matice Ljubljana

Dirigent CHARLES DUTOIT

Sodelovanje v profesionalni glasbeni produkciji je odlična priložnost za mlade zborovske pevce, da nastopijo skupaj z mednarodno uveljavljenimi umetniki. Pevce, stare med 10 in 15 let s pevskimi izkušnjami vabimo, da se udeležijo avdicije 27. 5. 2022 ob 17.00 v prostorih Glasbene matice v Ljubljani.

Otroci, ki bodo izbrani na avdiciji, bodo obiskovali pevske vaje v naslednjih terminih:

1. junij, 17.00 – 19.00, Glasbena matica
8. junij, 17.00 – 19.00, Glasbena matica
14. julij, 9. 30 – 13.00 in 19.00 – 21.30, Cankarjev dom, Gallusova dvorana

Otroke bodo na nastop pripravile zborovodkinja Irma Močnik, pevska pedagoginja Tanja Rupnik in korepetitorka Metoda Kink.

Sodelovanje v operi ni honorirano.

Rok za prijavo: 25. 5. 2022


Otroški in mladinski pevski zbor Glasbene matice sta se v zadnjih letih uveljavila kot sestava, ki izvajata opere in glasbeno-igrane predstave za otroke ter sta za izvedbo tovrstne literature stalna partnerja Cankarjevega doma. Sodelujeta tudi v programih Slovenske filharmonije, SNG Opera in balet Ljubljana ter Festivala Ljubljana. Visoko raven poustvarjanja mladi pevci dosegajo pod skrbnim vodstvom pevskih pedagogov. Zbora sta v zadnjih letih nastopila v operah Deček, ki je prehitro rasel (G. C. Menotti), Tosca (G. Puccini), Snežna kraljica (M. King), Všeč si mi (D. Močnik), Hobit (D. Burry), Brundibar (H. Krasa), Kaznovana radovednost (P. Šivic), v baletu Pojavitev / Izginotje (Balet iz Marseilla in ICK Amsterdam) in glasbeno-igranih predstavah za otroke Iz trebuha anakonde (B. Glavina, T. Vrabič), Afriški živalski raj (A. J. Kropivšek, T. Vrabič), Pedenjped (P. Šavli, A. Kumar, T. Vulc idr.) in Obiski pri Cuckih (V. Avsec).

DODATNE INFORMACIJE:

Glasbena matica Ljubljana
Vegova ulica 5, 1000 Ljubljana
Lucija Pavlovič, koordinatorka projekta
organizator@glasbenamatica.si
01 421 05 93 in 051 359 313
www.glasbenamatica.si