Avdicija


Avdicija za sodelovanje v operi Bolšoj teatra Pikova dama – Prestavljeno!

15. april 2020, ob 17:00
Ljubljana, Glasbena matica, Lajovčeva dvorana


Avdicija je zaradi epidemije prestavljena za nedoločen čas.

Glasbena matica vabi mlade zborovske pevce na avdicijo za projektni pevski zbor, ki bo s kratkim odlomkom za enoglasni otroški zbor sodeloval v prvem dejanju opere P. I. Čajkovskega PIKOVA DAMA.

Opera v izvedbi Akademskega državnega Bolšoj teatra iz Moskve bo na sporedu 9. in 10. julija 2020 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v okviru Festivala Ljubljana.

Sodelovanje v operni produkciji Bolšoj teatra je izjemna priložnost za mlade zborovske pevce, da  nastopijo skupaj z mednarodno uveljavljenim ansamblov pod vodstvom šefa dirigenta Tugana Sokijeva.

Otroke, stare med 10 in 15 let, ki že imajo primerne pevske in gledališke izkušnje vabimo, da se udeležijo avdicije, na kateri bo zborovodkinja Irma Močnik izbrala 30 fantov in 16 deklet. Avdicija bo v sredo, 15. aprila 2020, ob 17.00 uri na Glasbeni matici v Ljubljani.

Otroci, ki bodo izbrani na avdiciji, bodo povabljeni na pevske vaje 22. aprila, 6. maja, 13. maja, od 17.00 do 19.00. Vaje z umetniškim vodstvom Bolšoj teatra bodo 6., 7. in 8. julija, vsak dan po tri ure, in jih bosta vodila dirigent zbora ter režiser.

Opera se izvaja v ruskem jeziku, vendar za otroke znanje ruskega jezika ni potrebno. Otroke bodo vse, kar je potrebno za nastop (petje, pravilna izgovorjava, koreografija, vedenje na odru), naučili pevski pedagogi Glasbene matice.

Pevci bodo oblečeni v kostume Bolšoj teatra.
Sodelovanje v operi ni honorirano.

Rok prijave na avdicijo: 31. 3. 2020


Otroški in mladinski pevski zbori Glasbene matice se v zadnjih letih uveljavljajo kot vodilni sestavi za izvedbo otroških oper in glasbeno-igranih predstav ter so za izvedbo tovrstne literature postali stalni partner Cankarjevega doma, letos pa tudi Slovenske filharmonije in Festivala Ljubljana. Profesionalno raven mladi pevci dosegajo pod skrbnim vodstvom vrhunskih strokovnjakov iz Slovenije in tujine. Zbori so v zadnjih letih nastopili v operah Snežna kraljica (Matthew King), Všeč si mi (Damijan Močnik), Hobit (Dean Burry), Brundibar (Hans Krasa), Kaznovana radovednost (Pavel Šivic), v baletu Pojavitev / Izginotje (Balet iz Marseilla in ICK Amsterdam) in glasbeno-igranih predstavah za otroke Afriški živalski raj (Anton J. Kropivšek), Pedenjped (Peter Šavli, Aldo Kumar idr.) in Obiski pri Cuckih (Vito Avsec); trenutno je v pripravi nova predstava Kraljestvo glasbe (Tadeja Vulc).

DODATNE INFORMACIJE:

Glasbena matica Ljubljana
Vegova ulica 5, 1000 Ljubljana
Lucija Pavlovič, koordinatorka projekta
organizator@glasbenamatica.si
01 421 05 93 in 051 359 313
www.glasbenamatica.si