Koncert


Glasbene počitnice: NA POT OKROG SVETA

Od 26. junija 2018 do 29. junija 2018
Ljubljana, Glasbena matica, Lajovčeva dvorana


Organizator projekta: Glasbena matica Ljubljana, Vegova ulica 5, 1000 Ljubljana www.glasbenamatica.si
Avtorici programa: Kristina Štemberger in Klara Gruden (študentki glasbene pedagogike na Akademiji za  glasbo Univerze v Ljubljani)
Mentorica: Veronika Brvar (muzikologinja)
Starostna skupina: 6 – 10 let
Termin:
26. – 29. 6. 2018
Ura: 8.00 – 16.00
Kraj: Ljubljana, Gosposka ulica 8, Glasbena matica, Lajovčeva dvorana
Kotizacija: 100 EUR: Cena vključuje pedagoški program, vodeno spremljanje vseh aktivnosti in prehrano (kosilo ter malico).
Vstopnine: Vstopnina za obisk Cankarjevega doma in ZOO se plača posebej.
Število otrok: najmanj 16, največ 24 otrok
Informacije: Metoda Kink, tajnik@glasbenamatica.si, 041 686 146
Prijave: tajnik@glasbenamatica.si
Rok za prijave:
10. 6. 2018

 


Čas počitnic je lahko nadvse vznemirljiv in poučen, če ga zapolnimo z raziskovanjem in usmerjeno dejavnostjo. Otrok za tovrstno ustvarjalnost potrebuje zunanjo spodbudo, zato v ta namen na Glasbeni matici vsako leto skrbno pripravimo program za odkrivanje zvočnega sveta, ki otroku odstre tančico glasbenega čara. Z udeležbo na glasbenih počitnicah se zapolni počitniški prosti čas s kakovostno vsebino, preko katere otroci pridobivajo znanje na zabaven in lahkoten način. Druženje z vrstniki pa pomembno vpliva na razvoj socialnih veščin, saj otroci navežejo posebna prijateljstva, ki jim še dolgo ostanejo v prijetnem spominu.

V junijskih dneh se bomo podali na raziskovanje sveta in raznovrstnih melodij, ki plemenitijo posamezne celine. Raziskali bomo Evropo, Afriko, Azijo in Ameriko ter jih na koncu sklenili v krog prijateljstva. Na zemljevid bomo vrisovali posamezne celine, se naučili kakšne so njihove značilnosti ter prepevali pesmi, ki so značilne za določeno celino.

Z učenjem pesmi bodo otroci krepili posluh, občutek za ustvarjanje z glasom in se spoznavali s petjem v pevskem zboru. Poleg petja bodo vsak dan potekale delavnice, kjer bomo še dodatno ozavestili značilnosti celin, npr. izdelovanje afriških glasbil, poustvarjanje simfoničnega orkestra.

Del glasbenih počitnic sestavljajo tudi izleti v različne kulturne ustanove. Pot nas bo peljala v Cankarjev dom, pod vodstvom Francija Krevha se bomo v Slovenski filharmoniji seznanili s tolkali in zvočili, znanje pa uporabili pri skupnem muziciranju. Obiskali bomo tudi Živalski vrt.

Poleg vrste vodenih aktivnosti bo nekaj časa namenjenega tudi sprostitvi. Ob poslušanju skladb iz zakladnice klasične glasbe bodo lahko otroci prosto ustvarjali in se gibali po lastnih občutjih.

 

  • Drugi otrok ima 15 % popust, tretji 30 % popust, vsak naslednji otrok je opravičen plačila kotizacije.
  • Število mest je omejeno, sprejeli bomo največ 24 otrok.
  • Glasbene počitnice bodo izvedene, če se bo nanje prijavilo najmanj 16 otrok.
  • Kotizacija se plača pred začetkom počitnic na podlagi računa, ki ga izstavi Glasbena matica.