Koncert


Glasovni preizkus za Otroški pevski zbor Glasbene matice Ljubljana

8. september 2022, ob 17:00
Ljubljana, Glasbena matica, Lajovčeva dvorana


Mlade pevke in pevce, od 8 do 12 let, vabimo na glasovni preizkus za Otroški pevski zbor Glasbene matice Ljubljana, ki ga vodi zborovodkinja Tadeja Kreča.

Pevske vaje se bodo pričele septembra 2022 in bodo potekale ob četrtkih, od 17.00 do 18.30, v Lajovčevi dvorani Glasbene matice.


Otroški zbor Glasbene matice Ljubljana je bil ustanovljen leta 2005 z namenom, da bi otrokom približali kvalitetno (predvsem slovensko) zborovsko literaturo, jih navdušili za lepo zborovsko petje in jih skrbno vodili skozi pevski razvoj. Zbor redno nastopa in sodeluje tudi pri večjih glasbeno-scenskih projektih kot so bili ABC (Marjan Kozina), Pedenjped (Karol Pahor, Tadeja Vulc, Matevž Goršič idr.), Gal v galeriji (Tadeja Vulc), Kaznovana radovednost (Pavel Šivic), Brundibar (Hans Krasa), Obiski pri Cuckih (Vitja Avsec) in Afriški živalski raj (Anton J. Kropivšek). Tovrstni dogodki so za otroke posebej privlačni, saj jim nudijo zanimiva doživetja in izkušnje, možnost nastopanja na velikih koncertnih odrih in neposredni stik s poklicnimi umetniki, predvsem pa dobro motivacijo za vztrajno vadenje. K rednim dejavnostim zbora sodi tudi snemanje. V zadnjih letih je zbor posnel več zgoščenk za Založbo Grafenauer, Založbo Panika in Založbo Mladinska knjiga pa tudi glasbeno oddajo za otroke na TV Slovenija.


Glasovni preizkus bo potekal v četrtek, 8. septembra 2022, ob 17.00, v Lajovčevi dvorani Glasbene matice v Ljubljani. Vodila ga bo zborovodkinja Tadeja Kreča.

Rok za prijave: 5. september 2022

Mesečni prispevek za vokalno in glasbeno-teoretično izobraževanje v Otroškem zboru Glasbene matice je 25 € in se plačuje mesečno na osnovi izdanega računa, ki ga prejmete na vaš e-naslov.