Izobraževanje


Pevski atelje za zborovske pevce (ob 15. obletnici Pevske šole Glasbena matice)

Od 9. septembra 2021 do 12. septembra 2021
Lajovčeva dvorana, Glasbena matica Ljubljana; Vegova 5, Ljubljana


9.–12. 9. 2021, Ljubljana, Glasbena matica
Voditeljici izobraževanja: Tanja Rupnik, Julieta Kubik de Habjanič

Pevska šola Glasbene matice v jubilejnem letu obuja svoje prvotno poslanstvo – zborovskim pevcem v pevskem ateljeju ponuja individualno obravnavo pri nadgrajevanju vokalnega znanja.

Delavnica je primerna za aktivne zborovske pevce vseh stopenj – od mladih začetnikov (16+) do prekaljenih zboristov. Priporočena je osnovna notna pismenost.

Obvladovanje lastnega glasu je pomembna veščina vsakega zborovskega pevca, saj na ta način ne skrbi le za svoje glasovne zmogljivosti, temveč tudi za zvočno kakovost sestava, v katerem poje. Pozornost bomo zato namenili predvsem prvinam vokalne tehnike (dihanje, izgovorjava, zvočnost glasu, sproščenost telesa …) in skupnemu muziciranju v manjših sestavih (duet, tercet, kvartet …). Atelje se zaključi s sklepnim koncertom v Lajovčevi dvorani Glasbene matice.

Potek dela:

  • Skupinsko ogrevanje telesa in glasu (30 minut/dan)
  • Individualni pouk vokalne tehnike (30 minut/dan; delo z obema mentoricama)
  • Ansambelske vaje (30 minut/dan z izjemo prvega dne, ko bo ta čas namenjen individualnemu delu z mentorjem oziroma spoznavanju glasu. Na podlagi tega se bodo oblikovali pevski sestavi in program.)

Na dan koncerta se bo urnik prilagodil.

Prijavijo se lahko tudi že oblikovani dueti, terceti in izberejo svoj program.

Seminar je prvotno namenjen zborovskim pevcem. Če bodo ostala prosta mesta, lahko sprejmemo tudi pevce, ki ne želijo nastopiti v ansamblu, temveč se odločijo zgolj za individualne ure vokalne tehnike (45 minut/dan).

Rok za prijave: 1. 9. 2021

Kotizacija: 150 EUR

Kotizacija se plača na podlagi računa, ki ga izda Glasbena matica teden dni pred začetkom izobraževanja. Odpoved brez finančnih obveznosti za prijavitelja je možna do 15 dni pred začetkom izobraževanja. V primeru naknadne odpovedi je udeleženec dolžan plačati 75 % kotizacije, razen če je razlog za odpoved zdravstvene narave ali druge objektivne težke okoliščine, ki kandidatu onemogočijo udeležbo na izbranem programu.

Organizator izobraževanja: 

Kulturno društvo Glasbena matica Ljubljana, Vegova ulica 5, 1000 Ljubljana
S: www.glasbenamatica.si
E: organizator@glasbenamatica.si
T: 01 421 05 93 in 051 359 313