Koncert


Pevski obeti III

9. november 2021, ob 19:30
Ljubljana, Viteška dvorana v Križankah


Zaradi omejenega števila obiskovalcev priporočamo rezervacijo sedežev na e-naslov: tajnik@glasbenamatica.si

Nastopajoči:

Ernestina Jošt, sopran
Nadia Ternifi, sopran
Gregor Ravnik, tenor

Aleksandra Pavlovič, klavir

 

Vstop je prost!

Vstop le z izpolnjenim PCT pogojem, maske obvezne.
Prosimo, da ob vhodu v Viteško dvorano pokažete potrdilo o izpolnjevanju pogoja PCT.

 

SPORED

 

ERNESTINA JOŠT

Franz Schubert (1797–1828)
Nacht und Trӓume / Noč in sanje, op. 43, št. 2 (Matthäus von Collin)
Suleika II / Suleika op. 31, D 717 (Marianne von Willemer)

Richard Strauss (1864–1949)
Ich schwebe / Lebdim, op. 48, št. 2 (Karl Friedrich Henckell)
Schlagende Herzen / Utripajoči srci, op. 29, št. 2 (Otto Julius Bierbaum)

Nejc Bečan (1984)
Ta maj (Jaka Košir)
Rad bi te spet spoznal (Jaka Košir)

 

GREGOR RAVNIK

Iztok Kocen (1986)
Ciklus samospevov Ko odhajava (Eva Šuster) noviteta

Henri Duparc (1848–1933)
Chanson triste / Žalostinka (Henri Cazalis)
L’invitation au voyage / Vabilo na potovanje (Charles Baudelaire)

Edvard Grieg ( 1843–1907)
Ein Traum / Sanje, op. 48, št. 6 (Friedrich Martin von Bodenstedt)

 

NADIA TERNIFI

Franz Liszt (1811–1886)
Die Lorelei / Lorelaj, S.273, št. 2 (Heinrich Heine)
I vidi in terra angelici costumi / Zrl sem angelske kreposti na zemlji, S.270a, št. 3 (Francesco Petrarca)
Comment disaient-ils / Kako vendar, je vprašal, S.276 (Victor M. Hugo)

Lucijan Marija Škerjanc (1900–1973)
Aleja sniva (France Zbašnik)
Pomladne noči (Su-tung-po, O. Hauser, P. Karlin)
Beli bezeg ( Li-Taipo, B. von Münchhausen, P. Karlin)

 

NADIA TERNIFI in GREGOR RAVNIK

Marijan Lipovšek (1910–1995)
Kaj b’jaz tebi dal (ljudska pesem)Ernestina Jošt v letošnjem letu zaključuje magistrski študij na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani pod mentorstvom Therese Plut. V letu 2017 je z Akademskim zborom sv. Cecilije in komornim orkestrom pela Mozartovo Mašo v C-duru, v letu 2018 pa z Baročnim orkestrom Akademije za glasbo UL in Mešanim pevskim zborom Glasbene matice Vivaldijevo Glorijo v D-duru. Kot solistka redno nastopa z zborom Carmen manet. S tem zborom in Komornim orkestrom Slovenske filharmonije je leta 2018 izvedla Magnificat skladatelja Kima Andreja Arnesena. V letu 2019 je nastopila v krstni uprizoritvi mladinske opere Všeč si mi skladatelja Damijana Močnika. Že več let nastopa na koncertih Velikega simfoničnega orkestra Gimnazije Kranj v Cankarjevem domu. Redno se udeležuje seminarjev priznanih pevskih pedagogov kot so Charlotte Lehman, Martin Vacha, Marvin Keenze, Hans Adolfsen in drugi.

 

Nadia Ternifi je študentka petja pri Pii Brodnik na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Leta 2013 je na mednarodnem pevskem tekmovanju Lazar Jovanović v Beogradu dosegla zlato nagrado in 3. mesto. V organizaciji Glasbene mladine ljubljanske je nastopila v ciklih Prisluhnimo v Križankah, Dobimo se na Magistratu in Mladi mladim. Leta 2015 je bila štipendistka in udeleženka mednarodnega pevskega festivala Oper-oder-Spree v Beeskowu (Nemčija). Tam je kot udeleženka nastopala v kolažni operi in dveh gala koncertih s Pruskim komornim orkestrom. Kot solistka je nastopala na novoletnih koncertih Simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik in Simfoničnega orkestra Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Leta 2016 in 2019 je na Tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije v svoji kategoriji osvojila 1. mesto in zlato plaketo. V duetu s tenoristom Gregorjem Ravnikom je nastopila na recitalu v okviru Festivala Lent. Na festivalu Kammeroper Schloss Rheinsberg je nastopila v vlogi Sabine v operi D. Cimarose, Gli Orazi i il Curiazi. Redno se udeležuje pevskih seminarjev pri mednarodno priznanih profesorjih, kot so Rudolf Piernay, Nena Brzaković, Snežana Stamenkovič, Constance Fee, Peter Maus in Breda Zakotnik. Od leta 2010 je štipendistka Mestne občine Ljubljana.

 

Gregor Ravnik je študent magistrskega študija na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani v razredu Pije Brodnik. Prejel je številne najvišje nagrade na državnih in mednarodnih pevskih tekmovanjih. Leta 2014 je kot solist sodeloval na svetovni premieri opere Vojna in mir skladatelja Larryja Coryella v  Ljubljani, Novi Gorici, Zagrebu in leta 2015 na ponovitvi v Rusiji. Kot solist je pel v Monteverdijevih Večernicah in Bachovem Janezovem pasijonu. Predstavil se je na koncertih s Slovensko filharmonijo v ciklu Mladi mladim ter kot solist pri izvedbi Beethovnove Fantazije op. 80 za klavir, zbor in soliste v Cankarjevem domu pod taktirko dirigenta En Shaoja. Leta 2016 in 2017 se je predstavil v glavni vlogi otroške opere Brundibar Hansa Krase v Cankarjevem domu. Istega leta je upodobil tudi vlogo Quinta v operi Obrat vijaka Benjamina Brittna. Leta 2018 se je predstavil v glavni vlogi operete Hmeljska princesa v Žalcu. Lani je debitiral v SNG Opera in balet v Ljubljani z vlogo Normana v operi Lucia di Lammermoor.