Koncert


Pevski obeti in pričakovanja

25. maj 2019, ob 19:30
Slovenska filharmonija, dvorana Slavka Osterca


Nastopajoči:
Pia Novak, sopran
Ana Plahutnik, sopran
Neža Vasle, sopran
Nadia Ternifi, sopran
Beti Bratina, sopran
Martin Kozjek, bariton

Darja Mlakar Maležič, klavir
Irina Milivojević, kavir
Vladimir Mlinarić, klavir

Vstop prost!


Spored

PIA NOVAK, SOPRAN
Prva nagrada v kategoriji I. a
Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana
Mentorica: prof. Tatjana Vasle
Darja Mlakar Maležič, klavir

Benjamin Ipavec (1829–1908)
In vendar enkrat še srce (Fran S. Cimperman)
Na poljani (Oton Župančič)

MARTIN KOZJEK, BARITON
Prva nagrada v kategoriji I. b
Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana
Mentorica: prof. Tatjana Vasle
Darja Mlakar Maležič, klavir

Rado Simoniti (1914–1981)
Romanca (Srečko Kosovel)

Fran Gerbič (1840–1917)
Pojdem na prejo (Oton Župančič)

ANA PLAHUTNIK, SOPRAN
Prva nagrada v kategoriji I. c
Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana
Mentorica: prof. Tatjana Vasle
Darja Mlakar Maležič, klavir

Benjamin Ipavec (1829–1908)
Če na poljane rosa pade (Josip Murn – Aleksandrov)

Lucijan Marija Škerjanc (1900–1973)
Pisma I. (Alojz Gradnik)

NEŽA VASLE, SOPRAN
Prva nagrada v kategoriji II. a
Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani
Mentor: izr. prof. Matjaž Robavs
Darja Mlakar Maležič, klavir

Anton Lajovic (1878–1960)
Cveti, cveti rožica (Harambašič – Golar)

Tine Bec (1993)
Brez tebe (Feri Lainšček)

Hugo Wolf (1860–1903)
Nimmersatte Liebe / Nenasitna ljubezen (Eduard Mörike)
Die Bekehrte / Spreobrnjenka (Johann W. von Goethe)

NADIA TERNIFI, SOPRAN
Prva nagrada v kategoriji III. a
Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani
Mentor: red. prof. Pia Brodnik
Vladimir Mlinarić, klavir

Anton Lajovic (1878–1960)
Kaj bi le gledal (Burns / Oton Župančič)

Lucijan M. Škerjanc (1900–1973)
Aleja sniva (France Zbašnik)

Franz Liszt (1811–1886)
Oh! Quand je dors / O, ko zaspim, S. 282, št. 2 (Victor M. Hugo)
I vidi in terra angelici costumi / Videl sem angelske kreposti na zemlji, S.270, št. 3 (Francesco Petrarca)

BETI BRATINA, SOPRAN
Prva nagrada v kategoriji III. b
Glasbena šola Vič-Rudnik
Mentorica: prof. Barbara Nagode
Irina Milivojević, klavir

Josip Pavčič (1870–1949)
Pastirica (Ivan Robida)

Anton Lajovic (1878–1960)
Mesec v izbi (Li-Tai-Po / Otto J. Bierbaum / Oton Župančič)

George Bizet (1838–1875)
Adieux de l’hôtesse arabe / Slovo od arabske gostiteljice, op. 21, št. 4 (Victor M. Hugo)

Richard Strauss (1864–1949)
Ständchen / Podoknica, op. 17, št. 2 (Adolf Friedrich graf von Schack)


Pia Novak je učenka Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Tatjane Vasle. V Glasbeni šoli Lendava se je učila kitaro in klavir, petje pa pri prof. Nini Dominko v Glasbeni šoli Amadeus. V zadnjih letih je prejela več priznanj med drugim zlato priznanje na mednarodnem tekmovanju Nikola Cvejić (2017), Lazar Jovanović (2018), Daleki akordi (2018) in Lav Mirski (2018). Letos pa je na slovenskem državnem tekmovanju osvojila zlato plaketo in 1. nagrado ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja.

Martin Kozjek je učenec Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Tatjane Vasle. Ob šolanju na Srednji lesarski šoli je zaključil pouk trobente na Glasbeni šoli Domžale. Leta 2017 je na mednarodnem tekmovanju Iuventus canti (Slovaška) osvojil 4. nagrado. Redno sodeluje s številnimi zbori, med drugim tudi z Zborom Slovenske filharmonije. Na letošnjem TEMSIG je osvojil 1. nagrado in zlato plaketo ter posebno nagrado za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja. Kot solist je nastopil na koncertu Godbe Domžale in Simfoničnega orkestra Domžale Kamnik. Izpopolnjeval se je na seminarjih pri Snežani Neni Brzaković, Marku Finku in Mariani Varadi.

Ana Plahutnik je učenka Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Tatjane Vasle. Šolala se je na Biotehniškem izobraževalnem centru v Ljubljani, pouk klavirja je obiskovala na Glasbeni šoli Kamnik, pouk petja pa na Glasbeni šoli Logatec pri prof. Nini Kompare Volasko. V preteklih letih je osvojila 1. nagrado in zlato priznanje na TEMSIG, dosegla 3. mesto na mednarodnem tekmovanju Iuventus canti (Slovaška) in 4. mesto na mednarodnem tekmovanju Daleki akordi (Hrvaška). Letos je na TEMSIG osvojila 1. nagrado in zlato plaketo. Poleg petja se posveča tudi ljubiteljskemu gledališču in že štiri leta nastopa v predstavah Poletnega gledališča Studenec pri Škocjanu.

Neža Vasle je študentka 3. letnika dodiplomskega študija solopetja na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani v razredu izr. prof. Matjaža Robavsa. Kot dijakinja Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana je pod mentorstvom prof. Edite Garčević Koželj prejela zlato plaketo na mednarodnem pevskem tekmovanju Lazar Jovanović in tekmovanju Bruna Špiler. Leta 2016 je na državnem tekmovanju TEMSIG prejela zlato plaketo in tretjo nagrado, letos pa prvo nagrado. Maja 2018 je na mednarodnem pevskem tekmovanju IMMCC v Mariboru prejela zlato plaketo in prvo nagrado. Je članica vokalno instrumentalne skupine Ridiamo. Od leta 2013 je štipendistka Mestne občine Ljubljana.

Nadia Ternifi je študentka petja na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani v razredu prof. Pie Brodnik. Leta 2016 je maturirala iz petja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Editi Garčević Koželj. Leta 2013 je na mednarodnem pevskem tekmovanju Lazar Jovanović prejela zlato nagrado. Leta 2015 je bila štipendistka in udeleženka mednarodnega pevskega festivala Oper-oder-Spree v Nemčiji. Tam je nastopala v operi in dveh gala koncertih s Pruskim komornim orkestrom. Kot solistka je nastopala na novoletnih koncertih simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik in simfoničnega orkestra KGBL. Leta 2016 in 2019 je na TEMSIG osvojila 1. mesto in zlato plaketo. V duetu s tenoristom Gregorjem Ravnikom je nastopila na recitalu v okviru Festivala Lent. Letos poleti bo na festivalu Kammeroper Schloss Rheinsberg nastopila v vlogi Sabine v operi D. Cimarose, Gli Orazi i il Curiazi. Redno se udeležuje pevskih seminarjev pri mednarodno priznanih profesorjih, kot so Rudolf Piernay, Nena Brzaković, Snežana Stamenkovič, Constance Fee, Peter Maus in Breda Zakotnik. Od leta 2010 je štipendistka Mestne občine Ljubljana.

Beti Bratina je učenka petja na Glasbeni šoli Ljubljana Vič – Rudnik v razredu prof. Barbare Nagode, na Akademiji za glasbo UL pa je leta 2013 zaključila študij violine. Je članica kvarteta Accadémia ter Simfoničnega orkestra RTV Slovenije. Na pevskih tekmovanjih je prejela več priznanj, na letošnjem TEMSIG je prejela 1. nagrado, prav tako na tekmovanju v Preboldu, 2. nagrado pa je osvojila na treh tekmovanjih v Novem mestu, Mariboru in Osijeku. Izpopolnjevala se je na mojstrskih tečajih pri Tatjani Vasle, Marku Finku in Claudiji Visca. Nastopila je v krstni izvedbi opere Belin J. F. Zupana in na več pevskih recitalih.