Koncert


Srečanja

21. oktober 2021, ob 18:30
Ljubljana, Ruski center znanosti in kulture


Pevska šola Glasbene matice Ljubljana se v letošnjem letu veseli 15. obletnice delovanja. Obletnico bomo obeležili s koncertom naših učenk in učencev, poimenovanim Srečanja, saj se v Pevski šoli srečujejo prekaljeni zboristi, solistični potenciali, pevci vseh vetrov in različnih generacij, vsi željni petja.

Koncert bo v četrtek, 21. oktobra 2021, ob 18.30, v dvorani Ruskega centra znanosti in kulture v Ljubljani (Ciril-Metodov trg 1).

Vljudno vas vabimo, da praznujete z nami in prisluhnete učencem Pevske šole, ki bodo izvedli samospeve in duete slovenskih skladateljev, kot so: Fran Gerbič, Benjamin Ipavec, Marjan Kozina, Anton Lajovic, Stanko Prek, Lucijan Marija Škerjanc, Fran Serafin Vilhar, Marijan Vodopivec, Hrabroslav Volarič.

Vstop le z izpolnjenim PCT pogojem, maske obvezne.
Prosimo, da ob vhodu v Ruski center pokažete potrdilo o izpolnjevanju pogoja PCT.

 

 


Pevska šola Glasbene matice, ki je bila na pobudo priznane zborovodkinje in sodelavke Glasbene matice Urše Lah ustanovljena leta 2006, se je v času svojega delovanja razvila v suveren, visokokakovosten izobraževalni program. V Pevsko šolo so dobrodošli vsi, ki se želijo naučiti veščin pravilne pevske tehnike in pevskega poustvarjanja. Njen program je prvenstveno namenjen zborovskim pevcem vseh starostnih skupin, od najmlajših pevcev v predmutacijskem obdobju do pevcev zrelejših let. Pri pouku petja, v skupinah treh učencev ali individualno, pevci sistematično spoznavajo načela pravilne uporabe in razvijanja pevskega glasu ter elemente pravilnega pevskega izvajanja na različnih ravneh.
S šolskim letom 2020/2021 je vodenje Pevske šole prevzela Tanja Rupnik, poleg nje vokalno tehniko v šolskem letu 2021/2022 poučujeta še Diego Barrios Ross in Aco Bišćević.