Novice


Sprejemni preizkus za vpis v Pevsko šolo Glasbene matice

Objavljeno: 26. aprila 2017

Sprejemni preizkus za kandidate, ki se želijo v šolskem letu 2017/2018 vpisati v Pevsko šolo Glasbene matice, bo potekal 13. 6. in 12. 9. 2017, ob 18.30 na Glasbeni matici (Ljubljana, Vegova ulica 5).

V Pevski šoli Glasbene matice poteka pouk petja in nauka o glasbi. Pevska šola je namenjena tako zborovskim pevcem kot posameznikom z željo po individualnem pevskem izpopolnjevanju. Naši učenci so otroci in odrasli z različnim pevskim predznanjem in osebnimi ambicijami. Pouk poteka skupinsko ali individualno pod vodstvom priznanih pevskih pedagogov z večletnimi izkušnjami. Učenci spoznavajo in razvijajo osnovne veščine pevske tehnike in principe pevskega poustvarjanja. Poudarek je na individualnem glasovnem razvoju vsakega posameznika. Program Pevske šole je celoletni program, pouk petja poteka enkrat tedensko 45 minut. Poleg tega pa se izvajajo tudi krajše pevske delavnice za začetnike ali za obuditev pozabljenih glasbenih znanj.

Podrobnejše informacije o programu, vsebinah in metodi poučevanja ter prijavnico za sprejemni preizkus najdete na spletni strani http://glasbenamatica.si/pevska-sola/