Pevska šola


ODKRIJ SVOJ GLAS – Pevska šola za NAJstnike

Od 9. julija 2018 do 13. julija 2018
Glasbena matica Ljubljana, Gosposka 8, 1000 Ljubljana


Kdaj?: 9. do 13. julij 2018, med 9.00 in 17.00 uro
Kje?: Glasbena matica Ljubljana, Gosposka 8, Ljubljana
Komu je pevska šola namenjena?  Najstnikom med  12 in 18 letom
Kdo se je lahko udeleži? Začetniki in tudi mladi pevci z izkušnjami
In glavna pevska tema?: Klasično petje – »canto lirico«  

Mentorji:

Nina Kompare Volasko, prof. petja
Tanja Rupnik, prof. petja
Metoda Kink, dipl. muzikolog, korepetitor

Kotizacija: 200€

Rok za prijave: 10. 6. 2018

 Na Glasbeni matici Ljubljana letos prvič načrtujemo pevski teden, namenjen odkrivanju in razvijanju glasu v NAJstniški dobi.

Pod vodstvom izkušenih mentorjev vabimo na pevsko popotovanje, ki vas lahko popelje veliko dlje in višje, kot pa vsi pevski vzorniki tega sveta. NAJ pevska družba obljublja družabne pevske igre od dueta do okteta, od »glas ne jezi se« do »glas-spomina«, od solo kart »pevskih asov« do »pevskega tandema«. V tednu dni prepevanj bo glas postal edinstven, gibčen, nagajiv, barvit, nabrit in predvsem ter povsem tvoj NAJboljši glas.

Pevski teden je namenjen pevcem začetnikom in tudi že izkušenim pevcem. Dan bomo začenjali s skupnim ogrevanjem glasu in telesa in njunem povezovanju.

Sledile bodo individualne pevske ure klasičnega petja, bolj znanega pod italijanskim imenom »canto lirico«, kjer bo vsak pevec posebej odkrival poti, ki vodijo do spoznavanja lastnega pevskega glasu. Pevec mora obvladovati glas in ne glas pevca.

Ko svoj glas dobro spoznamo, ko vemo, da za našim glasom stoji naše celo telo, ki je pevski inštrument, ga lahko nadzorujemo, obvladujemo in razvijamo.

Pevski glas nas lahko popelje v oddaljene, čudovite svetove, v neskončnost lepega, ki ga ponuja glasba v harmoniji z besedilom. Naučili se bomo uporabljati prava pevska orodja, s katerimi bomo lahko krmarili skozi bogastvo pesmi.

Pri delu nam bo pomagala korepetitorka in ob koncu pevskega tedna bomo sadove našega dela predstavili na zaključnem koncertu.

Mentorici pevskega tedna za najstnike bosta profesorici petja Nina Kompare Volasko, sicer tudi vodja pevske šole Glasbene matice in Tanja Rupnik, pevka in pedagoginja s številnimi izkušnjami na različnih pevskih področjih delovanja, korepetitorica pa bo dipl. muzikologinja in organistka Metoda Kink.